היטלר לא שינה קו זה. כאשר פנתה בריטניה נגדו, לאפתעתו הגדולה, החליף פשוט את המשולש ברלין-לונדון-רומא במשולש ברלין-רומא-טוקיו. בספרו כתב על יפאן רק כמה שורות ספורות, בהן הילל את יפאן המיליטריסטית שאינה נותנת דריסת-רגל ליהודים. אולם האיש שחונך על-ידי האוסהופר מצא בנקל את הדרך לשלב את יפאן בתפיסתו. האוסהופר עצמו בירך את המשולש החדש ב-1940, כאשר כתב כי "200 מיליון בני-אדם טהורי-גזע מוכנים להקדיש את מרצם המלוכד להבטחת הצלחה סופית לאיחוד זה. 108 מיליונים אחרים עומדים לרשותם ככוה-עבודה." זה כבר היה באמצע מסע-הכיבוש הנאצי והשגת היעד הראשון של המסע מזרחה: שיעבוד פולין. הכל היה מוכן להגשמת חלומם של האוסהופר ותלמידו הם: פלישה לרוסיה.

ערב הפלישה נטרפה דעתו של הם, שהיה אז "סגן הפירר". אחרי שהאוסהופר סיפר לו כי ראה אותו בחלום מביא שלום למערב, טס על דעת עצמו לבריטניה, כדי לכרות עמה ברית נגד רוסיה. אחרי בריחתו תפס מארטין בורמן את מקומו בפמלית היטלר. האופהופר נעשה חשוד על השלטון, נדחק לקרן-זוית.

אולם תורתו הוגשמה גם אחר-כך. עוד בשנת 1933 אמר היטלר להרמן ראושנינג, הנשיא הנאצי של דאנציג: "עלינו מוטלת החובה לחסל אוכלוסיות. זהו חלק מיעודנו לשמירת האוכלוסיה הגרמנית. עלינו לפתח טכניקה של חיסול אוכלוסיות. אם תשאלני למה כוונתי, הרי תשובתי היא שאני מתכוון לסילוק יחידות גזעיות שלמות. זאת אני מתכוון לבצע, זו משימתי. הטבע הוא אכזר, על כן גם אנחנו חייבים להיות אכזרים. אם אני יכול לשלוח את מיטב הנוער לגיהנום המלחמה, ללא רחמים כלשהם על הדם הגרמני היקר שיישפך - הרי לבטח יש לי הזכות לסלק מיליונים של בני גזע נחות, המתרבים כפשפשים."

היה זה קו עקבי, שנבע בעקביות מתורת הגיאו-פוליטיקה של

107