8. עבר-הירדן

תושבי עבר-הירדן יוזמנו להצטרף לאיחוד הארץ-ישראלי, אם על-ידי הצטרפות עבר-הירדן למדינת פלסטין, אם על-ידי הצטרפות עבר-הירדן כמדינה שלישית לאיחוד הארץ-ישראלי.

9. ריבונות

כל אחת ממדינות ארץ-ישראל תהיה ריבונית לגמרי בכל עניין שלא נכלל בפירוש באמנת האיחוד הארץ-ישראלי.

10. אמנת האיחוד

אמנת-האיחוד תכלול את העקרונות הבאים:

(א) הסדר מדיני: אף אחת מן המדינות לא תצטרף לברית מדינית המכוונת נגד רעותה. כל ברית של כל אחת מן המדינות עם גורם זר תהיה טעונה הסכמה הדדית מראש.

(ב) הסדר כלכלי: לא תהיינה שום מחיצות כלכליות, בתוך ארץ-ישראל, אלא בהסכמה הדדית.

(ג) הסדר בטחוני: לא תותר כניסת צבא זר לתחומי ארץ-ישראל, ותיווצרנה ערובות צבאיות ממשיות למניעת איום צבאי על ארץ-ישראל, על המדינה הפלסטינית או על מדינת-ישראל. ערובות אלו יכללו, לפי הצורך, פירוז שטחים ו/או קיום בסיסים צבאיים של כל אחת משתי המדינות על אדמת רעותה, ו/או הקמת צבא של האיחוד, כפי שייקבע באמנת-האיחוד.

(ד) חופש תנועה: לא תהיינה שום הגבלות על חופש התנועה של אזרחי שתי המדינות בכל רחבי ארץ-ישראל.

(ה) איסור התנחלות: לא תותר התנהלות פלסטינית בישראל, או התנחלות ישראלית בפלסטין, אלא בהסכמה הדדית

(ו) יישוב פליטים: כל בני ארץ-ישראל, הן פליטים והן מהגרים, יוזמנו לחזור לארץ-ישראל. יישוב הפליטים יהיה על האחריות המשותפת של ישראל ופלסטין.

<1) חופש עליה: כל אחת משתי המדינות תהיה ריבונית בענייני העליה לשטחה. (ח) שפות רשמיות: בפדראציה תהיינה השפות הרשמיות עברית וערבית.

<ט) פדראציה: אמנת-האיחוד תהיה צעד ראשון לקראת הקמת פדראציה שלמה בין שתי המדינות.

(י) ביטול האמנה: אמנת-האיחוד, או כל חלק ממנה, לא תהיה ניתנת לביטול באורח חד-צדדי, אלא רק בהסכמת שתי המדינות גם יחד. ביטול שרירותי של האמנה על-ידי צד אחד יתיר לצד השני חופש-פעולה מלא להבטחת האינטרסים החיוניים של קיומו ובטחונו.

(יא) השתלבות במרחב: אחת ממטרות-היסוד של האיחוד הארץ-ישראלי תהיה להביא להשתלבות ארץ-ישראל, על שתי מדינותיה, במיסגרת מרחבית כוללת, שתהיה מושתתת על שלום צודק, תיאום מדיני, שוק כלכלי משותף והסדר בטחוני, עד כדי הקמתה של קונפדראציה מרחבית רתבה.

269