הרשמי של מרוקו. איש מאותם יהודים, שניצלו את הדרכונים הללו כדי לבקר במולדתם המקורית, לא ידע למי עליו להכיר תודה.

תוך כדי פעולותיו במרוקו, עשה סרטאווי דבר-מה שסיפק לו, בדרך מקרה, הוכחה בכתב לכך שדבריו על מאמציו שם היו דברי אמת. אחד השרים בממשלת מרוקו הציע שסרטאווי עצמו יפגש עם מנהיגי הקהילה היהודית במרוקו. הוא קיבל את הרעיון בהתלהבות. הפגישה נערכה בביתו המפואר של אחד מיועצי המלך, אחמד בן סודה, ברבאט - בבית הזה הייתי עתיד לבלות כמה שעות מאושרות כעבור ארבע שנים.

סרטאווי נוכח לדעת שהיהודים היו מודאגים ונפחדים. המלך ציווה עליהם להיפגש עם נציגו של אש"ף הנורא, אויבה בנפש של ישראל. הם צייתו לבקשת המלך, אבל ניכר בהם היטב שהם שרויים במצוקה.

סרטאווי ניצל את הפגישה כדי לחשוף את רגשותיו כלפי היהודים. הוא סיפר להם על מאמציו, בשם אש"ף, להקל על מצבם של היהודים בארצות ערב. הוא דיבר על תולדות היחסים בין יהודים וערבים. אסור שפרק אפל קצר ימחה את זכר העבר הארוך והמפואר, אמר. הוא הסביר את מניעיו והוסיף כי פגישה זו, כמו כל שאר מאמציו, לא תשמש לצרכי תעמולה. הוא סיפר להם גם על שיחותיו בדמשק ועל פרשת 400 הבתולות. כעבור שבועות אחדים, ב-9 ביוני 1976, הופיעה כתבה בעיתון הארץ. בכותרת נאמר:

שליחי אש"ף נועדו במרוקו עם נציגים יהודיים וניסו לגייסם לתעמולה לעזיבת ישראל

שליחי הקהילה היהודית במרוקו השיבו: איננו מאמינים שיהודים רבים ישובו למדינות ערב

בגוף הידיעה נכתב כי ראשי הקהילה היהודית במרוקו נפגשו עם נציגי אש"ף ב-24 במרס בביתו של ראש הסגל האישי של המלך חסן, ובחסותו הישירה. בפגישה הודיעו נציגי אש"ף רשמית על הקמת קרן מיוחדת שמטרתה לעודד את היהודים מארצות ערב, ובמיוחד מצפון אפריקה, "לחזור למולדתם האמיתית."

הכתבה, שיוחסה ל"מקורות ישראליים יודעי-דבר" (כלומר שירותי המודיעין) הוסיפה ואמרה:

פגישה בין מנהיגי הקהילה היהודית במרוקו לבין נציגי אש"ף נערכה ב-24 במארס בביתו ובתיווכו של מנהל לשכת המלך חסן - נודע ממקור ישראלי מוסמך. בפגישה זו הודיעו נציגי אש"ף רשמית על הקמת הקרן

169