בשרשרת שקישרה בין קרייסקי לביני, ודאגה תמיד שהמסרים ששלחתי לקנצלר יגיעו לידיו תוך דקות. במספר מקרים, כפי שאתאר להלן, הושיטה לנו עזרה שלא תסולא בפז.

בימים הבאים ערכתי את הסידורים בשיחות טלפון. סרטאווי היה עתיד להיפגש עם קרייסקי במקום הקרוי לך, אתר נופש קטן שבו בילה הקנצלר ימים אחדים, ושם התקיימה הפגישה. הצטערתי מאוד על שלא הייתי נוכח, כי היה זה בוודאי מפגש מרתק. שני אישים כה שונים זה מזה - היהודי האוסטרי הזקן והלוחם הפלסטיני - חיבבו זה את זה ממבט ראשון ונעשו ידידים בלב ונפש. מידידות זו צמחו פירות חשובים לאש"ף בשנים הבאות.

☆ ☆ ☆

הדלפות המגעים בעיתונות הישראלית, עד כמה שהיו מצערות, הניבו בכל זאת שתי תוצאות חיוביות, אחת לכל צד.

בצד הישראלי, אנשי הליכוד, מפלגת האופוזיציה הימנית, ראו את הפרסומים כהזדמנות נוספת להתקיף את הממשלה. מספר חברי כנסת העלו את העניין במליאה, בצורת הצעות לסדר היום שתקפו את הממשלה על שאיננה שמה קץ למעשי הבגידה ומעמידה אותנו לדין. היה זה דיון סוער. באותה עת לא הייתי חבר הכנסת, אבל כולנו, הנבלים, הופענו במופגן ביציע האורחים והתיישבנו בשורה הראשונה הנשקפת על אולם המליאה.

בתשובתו בשם הממשלה הזכיר שר המשפטים, חיים צדוק, כי קווי היסוד הרשמיים של הממשלה כוללים את הפיסקה הבאה: "ממשלת ישראל לא תקיים משא-ומתן עם ארגון המחבלים שמטרתו היא השמדת מדינת ישראל." הוא גם ציטט החלטה שנתקבלה בכנסת בדיוק שנה קודם לכן, בזו הלשון: "הכנסת מאשרת כי הארגון הקרוי אש"ף הוא מסגרת לארגוני מרצחים שמטרתם המוצהרת היא השמדת מדינת ישראל. ישראל לא תישא ותיתן עם ארגוני המחבלים בכל דרך, ולא תשתתף בוועידת ז׳נבה אם נציגי הארגונים הללו יוזמנו לוועידה." הוא הכחיש נמרצות את טענת הליכוד כאילו חלה איזו שחיקה בעמדה זו. הוא הוסיף: "המגעים עם נציגי אש"ף שניהלו חברי הגוף המתקרא המועצה לשלום ישראלי-פלסטיני התנהלו על-ידיהם על דעת עצמם ועל אחריותם. הממשלה, בהתאם לעמדתה, שוללת מגעים אלה מצד אזרחים, ארגונים ואישים ישראלים, עם נציגי ארגוני הטרור."

אולם הוא הבהיר כי המגעים לא היו מנוגדים לחוק השורר באותה עת. הוא ניתח את הפיסקה המתאימה בחוק כדי להוכיח שעל מנת שמגע כזה יהיה בלתי-חוקי, יש להוכיח העדר סיבה סבירה למגעים וכן קיום כוונה

184