להשמדת ישראל ואיבדה כל עניין במשא-ומתן על זעיר-מדינה פלסטינית בדו-קיום לצד ישראל.

בתשובה לשאלה בראיון, אמר מר ערפאת כי השאיר את הידיעה ללא הכחשה במשך שבועות משום שהיה עסוק מדי בדברים אחרים, אף כי אישים אחרים באש׳׳ף הכחישו מצדם את ההצהרה האנטי-ישראלית התקיפה.

בראיון האשים מר ערפאת את ישראל בניהול מערכה בינלאומית להכפשת אש"ף, שהתבססה על מסמכים מסולפים שזכו לפרסום רב בעיתונים מערביים והופצו באומות המאוחדות, שתכליתם להוכיח כביכול שאש"ף חזר למטרותיו הנוקשות הקודמות השוללות כל פשרה עם ישראל.

"זהו השלב האחרון בסדרה ארוכה של נסיונות מצד בגין לסלף ולהכפיש את העמדה המדינית הפלסטינית," אמר, כשהוא תולה את האשמה אישית בראש ממשלת ישראל מנחם בגין.

היה זה נצחון לסרטאווי. בהכחישו כי מטרת אש"ף היא השמדת ישראל,

או כי אש"ף ויתר על שאיפתו להקים מדינה פלסטינית בגדה המערבית ובעזה, התקרב ערפאת יותר מאי-פעם לאישור הקו של סרטאווי.

לא היה ספק בכך שפועל כאן מנגנון ישראלי ללוחמה פוליטית, המשתמש בפיסות-מידע שסיפקו קיצונים ערבים, ולפעמים עושה שימוש בשקרים גלויים ובמידע מסולף.

הדוגמה הבוטה ביותר לכך היתה ראיון שנציגים ישראליים הפיצו בהרחבה בכל העולם. הכתבה התיימרה להיות ראיון בלעדי שנתן יאסר ערפאת לכתב-עת דרום אמריקני, אל מונדו שמו, שמעטים שמעו את שמו קודם לכן. בראיון זה ביטא ערפאת השקפות קיצוניות מאין כמוהן וקרא להשמדתה של מדינת ישראל.

לדרישתו של סרטאווי, נפתחה חקירה יסודית. התברר כי אותו אל מונדו הוא שבועון "לגברים בלבד", חסר כל חשיבות, וכי ערפאת מעולם לא העניק לו ראיון. כשנתבקשו העורכים לתרץ את מעשיהם, הסבירו כי כתבם היה נוכח, ביחד עם ששים עיתונאים אחרים, במסיבת עיתונאים שערך ערפאת. אבל איש משאר הנוכחים לא שמע את הדברים שצוטטו בעיתון כאילו נאמרו באותו ראיון "בלעדי". היתה זו דוגמה קלסית של סילוף מושתל. אולם לא היה בכוחו של אש"ף לפעול נגד חרושת הידיעות מהסוג זה, שהופצו על-ידי מנגנון התעמולה הישראלי המשוכלל, מנגנון שמרבים להשמיצו מבית, אלא שאני סבור כי אין שני לו.

ההתפתחויות העכשוויות בעולם הערבי היו חיוביות. בפיסגת בגדד בנובמבר 1978 גילתה עירק סימנים מפתיעים של נכונות לפשרה. רודן עירק פתח עתה במלחמה נגד אירן, ונעשה תלוי יותר ויותר בסיוע סעודי

223