פירסם מיד הודעה לעתונות על סירובו למסור להיטלר "שלטון מוחלט".
היתה זאת מכה נוראה לנאצים. מנהיג פאשיסטי אינו יכול להרשות לעצמו להיראות מנוצח. והנה ספג היטלר סטירת-לחי גלוייה. דווקא למחרת נצחונו הגדול בבחירות, לעיני מאות אלפי אנשי הם.א. שכבר התכוננו לחגוג את נצחונם בשחיטה המונית.
פון-פאפן נשאר ראש-הממשלה, ללא כל אחיזה בפרלמנט. כאשר התכנס הרייכסטאג, בהנהלת גרינג, נערכה סצנה מגוחכת. ציר קומוניסטי הציע להביע אי-אימון בראש-הממשלה. פון-פאפן, שלא היה מוכן לכך, שלח באופן בהול רץ אל הנשיא כדי להביא ממנו פקודה לפיזור הפרלמנט. היטלר ציווה על אנשיו להצביע בעד ההצעה הקומוניסטית. רגע לפני ההצבעה, זרק פון-פאפן את צו-הפיזור על שולחנו של גרינג. אך גרינג העמיד פנים שאינו רואה דבר, ערך בכל זאת את ההצבעה. הרייכסטאג הביע ברוב של 513 נגד 32 קולות אי-אימון לממשלה. מיד לאחר מכן התפזר.
שוב נערכו בחירות - בפעם הרביעית תוך שנה אחת. אלא שהפעם השתנו התנאים. ההמונים היו עייפים מן התעמולה המתמדת. הפרסטיג׳ה של היטלר ירדה, אחרי שספג את סטירת-הלחי. למפלגה חסר כסף. ההון הגדול החל מעביר את תמיכתו לפון-פאפן. ימים מעטים לפני כן ערכו הנאצים והקומוניסטים במשותף שביתה פראית של פועלי התחבורה בברלין. הופעת משמרות משותפות של אנשי פלוגות-הסער ו"החזית האדומה" הדהימה את הבורגנות, הרגיזה את אילי-ההון עוד יותר.
ב-6 בנובמבר נחלו הנאצים את תבוסתם הגדולה הראשונה. הם הפסידו שני מיליון קולות ו34 מנדאטים בפרלמנט. המפלגה הגרמניתהלאומית, היחידה שתמכה בפון-פאפן, זכתה בתוספת של מיליון קולות.
היתה זאת ההזדמנות האחרונה להציל את גרמניה. אילו התאחדו